• +30 210-8833925
  • Σαριπόλου 10, 10682 Αθήνα
Ερώτηση: Προβλήματα και στην Οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση προς τον
Υπουργό Υγείας
κύριο Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: Προβλήματα και στην Οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας

Αθήνα, 19 Μαΐου 2017

Τα προβλήματα υποστελέχωσης και λειτουργικότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας συνεχίζονται, παρά την από 5/12/2016 ερώτησή μου με θέμα «Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Άμφισσας», στην οποία τα επεσήμανα στον Υπουργό Υγείας.

Αιτία των νέων παραπόνων των κατοίκων της Φωκίδας αποτελεί η ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου. Σύμφωνα με τα όσα οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν, το μηχάνημα laser της κλινικής παραμένει ασυντήρητο και στην κλινική απασχολείται μόνο ένας ιατρός. Ως αποτέλεσμα, η λίστα αναμονής των ασθενών για εξέταση, αλλά και χειρουργική επέμβαση είναι πολύ μεγάλη.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να διασφαλίσει τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, στελεχώνοντάς τη με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό και εφοδιάζοντάς τη με τα απαραίτητα μηχανήματα.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

- Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Υγείας για να διασφαλίσει τη στελέχωση της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας με ικανοποιητικό αριθμό ιατρών και τον εφοδιασμό της με τα απαραίτητα μηχανήματα και εργαλεία για τη διεξαγωγή των οφθαλμολογικών ιατρικών πράξεων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ