• +30 210-8833925
  • Σαριπόλου 10, 10682 Αθήνα
Δελτίο Τύπου: Αγιασμός στην ιστορική Ιωνίδειο Σχολή

Εύχομαι Καλή Σχολική Χρονιά και Καλή Πρόοδο σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές. Η παιδεία μας διασφαλίζει οδό προς τη γνώση και η γνώση σημαίνει ελευθερία. Σήμερα, πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, είχα τη χαρά να παραστώ στον αγιασμό στο Πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο του Πειραιά, την ιστορική Ιωνίδειο Σχολή. Η επιλογή αυτή αποτελεί και ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της αριστείας.

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον άκουσα τους μαθητές, που με υποδέχθηκαν με μεγάλη θέρμη, αλλά και τους γονείς, που εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη σημερινή κατάσταση της παιδείας μας. Με ιδιαίτερη προσοχή άκουσα επίσης τα αιτήματα και τις αγωνίες των εκπαιδευτικών, που προσπαθούν να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο το σπουδαίο και δύσκολο λειτούργημά τους.

 

Δυστυχώς σήμερα τα κενά στο σχολικό μας σύστημα είναι υπέρμετρα πολλά. Τη Δευτέρα το πρωί θα επικοινωνήσω με την Υπηρεσιακή Υπουργό Παιδείας και θα ζητήσω να πληροφορηθώ το ακριβές αποτύπωμα των κενών αυτών σε κάθε σημείο της επικράτειας, καθώς και στα σχολεία μας στο εξωτερικό και να ενημερωθώ για κάθε άλλη τυχόν εκκρεμότητα. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να συμβάλλουμε στην άμεση επίλυση του εθνικού αυτού ζητήματος, όπως απαιτεί η εθνική ενότητα, που είναι το ύψιστο ζητούμενο στις μέρες μας.