• +30 210-8833925
  • Σαριπόλου 10, 10682 Αθήνα
Δελτίο Τύπου: Νέο Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Μια κακογραμμένη έκθεση ιδεών για την παιδεία μας  

Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2015

 

 

Νέο Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ:

Μια κακογραμμένη έκθεση ιδεών για την παιδεία μας

 

Μια κακογραμμένη έκθεση ιδεών αποτελεί το σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία, που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

  Στο πρώτο μέρος του περιγράφονται τα «κατορθώματα» της απελθούσας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία μετά δυσκολίας υπερβαίνουν τη μία σελίδα. Χαρακτηριστικά, αναφέρονται η εισαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων, που δημιούργησε συνθήκες κομματοκρατίας στα σχολεία μας, και η κατάργηση των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, που στέρησε από τους μαθητές μας ένα περιβάλλον αριστείας και προώθησης της καινοτομίας.

  Στο δεύτερο μέρος ακολουθούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία. Πρόκειται για ένα σύνολο γενικοτήτων, που αναλώνονται σε πάσης φύσεως αοριστολογίες, χωρίς να υπάρχει ούτε μια πρόταση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του εκπαιδευτικού συστήματός μας. Ούτε λέξη για την  υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την έλλειψη υποδομών. Η καταστροφική μανία για την ισοπέδωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκδηλώνεται και πάλι  με την εμφανή πρόθεση επαναφοράς ρυθμίσεων του διαβόητου «πολυνομοσχεδίου Μπαλτά». Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα επιστρέφουν στον περασμένο αιώνα.

  Η πλήρης ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειρισθεί όλα τα σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα προκύπτει αβίαστα μετά το επτάμηνο διάστημα της  διακυβέρνησής του. Οι ανύπαρκτες προτάσεις του για την παιδεία προοιωνίζουν ότι τα χειρότερα θα ακολουθήσουν.

 

Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας

 Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης

Βουλευτής Επικρατείας