• +30 210-8833925
  • Σαριπόλου 10, 10682 Αθήνα
Δελτίο Τύπου: Τα χειρότερα έπονται για τα σχολεία μας

Αθήνα, 27 Aυγούστου 2015

 

Ανακοίνωση

 

Τα χειρότερα έπονται για τα σχολεία μας παρά το τέλος της θητείας του Υπουργού Παιδείας κύριου Αριστείδη Μπαλτά. Τα αποτελέσματα της ανεύθυνης πολιτικής αυτού και των συνεργατών του, κατά το διάστημα της επτάμηνης θητείας τους, καθίστανται εμφανή μέρα με τη μέρα και θα μας ταλαιπωρούν για πολύ καιρό ακόμη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κύριος Δημήτρης Χασάπης δήλωσε χθες ότι υπάρχει η σκέψη να καθυστερήσει η έναρξη του σχολικού έτους. Με λίγα λόγια, το Υπουργείο Παιδείας ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα καταστεί εφικτό να ανοίξουν τα σχολεία μας, εξαιτίας της εγκληματικής αδράνειας που επέδειξε μέχρι σήμερα ως προς τη συνολική αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων.

Μείζον ζήτημα έχει ανακύψει και με τις προσλήψεις αναπληρωτών, όπου διαπιστώθηκε ότι η σχετική διαδικασία πάσχει νομικά, λόγω αμέλειας του Υπουργείου Παιδείας, με συνέπεια να χρήζει επανάληψης. Συνεπώς, η έγκαιρη κάλυψη των κενών στα σχολεία μας αποτελεί πλέον ουτοπία.  

Μπροστά στα μείζονα προβλήματα που έχει δημιουργήσει, ο Υπουργός Παιδείας κύριος Αριστείδης Μπαλτάς επιλέγει τη «λιποταξία» μέσω παραίτησης, από κοινού με τα άλλα μέλη της Κυβέρνησης, που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα «ανάλογες» επιδόσεις. Η φυγή του αυτή δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του που υφίστανται στο ακέραιο και θα τον βαρύνουν και στο μέλλον.

 

Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας

 Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης

Βουλευτής Επικρατείας

 τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών