• +30 210-8833925
  • Σαριπόλου 10, 10682 Αθήνα
Ερώτηση και ΑΚΕ: Κριτήρια και αναγκαιότητα μετακινήσεων υπαλλήλων ΓΛΚ (επαναφορά)

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ

Βουλευτής Επικρατείας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Ερώτηση και ΑΚΕ προς

τον Υπουργό Οικονομικών

κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Θέμα: Κριτήρια και αναγκαιότητα μετακινήσεων υπαλλήλων ΓΛΚ

 

Αθήνα, 15 Nοεμβρίου 2017

 

Αναπάντητη παραμένει μέχρι σήμερα η Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων μου με θέμα «Κριτήρια και αναγκαιότητα μετακινήσεων υπαλλήλων ΓΛΚ» και ΑΠ 6726-616 που είχα καταθέσει στις 28-6-2017. Το ζήτημα που διαπραγματευόταν είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Γι’ αυτό το επαναφέρω με νέα Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών.

 

Τους τελευταίους μήνες, με το πρόσχημα υπηρεσιακών αναγκών, λαμβάνουν χώρα συνεχόμενες μετακινήσεις υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Οι μετακινήσεις αυτές, που γίνονται χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική αίτηση των υπαλλήλων, πραγματοποιούνται δίχως προηγούμενη αξιολόγηση των μετακινούμενων υπαλλήλων και χωρίς να τηρείται η ισχύουσα νομοθεσία που τις διέπει.

 

Συγκεκριμένα, οι μετακινήσεις γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κατά παράβαση του Ν. 4440/2016 περί κινητικότητας. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι ορισμένες μετακινήσεις από αυτές φαίνεται να είναι «στοχευμένες» και να έχουν κομματικό χαρακτήρα, αφού στην πλειονότητά τους αφορούν πρόσωπα που μετακινούνται χωρίς κανένα κριτήριο κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών ή εξέτασης τυπικών προσόντων, αλλά με μοναδικό γνώμονα την παρουσία τους στα ψηφοδέλτια της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ ή την προηγούμενη απόσπαση και διάθεσή τους σε γραφεία Βουλευτών ή στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

 

1) Πόσες μετακινήσεις υπαλλήλων ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης έχουν γίνει από την 28-1-2015 έως σήμερα; Να κατατεθούν οι σχετικές Αποφάσεις.

2) Με βάση ποια κριτήρια έγιναν οι μετακινήσεις υπαλλήλων του ΓΛΚ σε άλλα τμήματα ή Υπηρεσίες από όπου απασχολούνταν;

3) Για ποιον λόγο δεν προηγήθηκε αξιολόγηση των υπαλλήλων του ΓΛΚ πριν μετακινηθούν;

4) Πώς προκύπτει η αναγκαιότητα για τις μετακινήσεις αυτές; Να κατατεθεί σχετικός πίνακας ανά μετακίνηση με την αιτιολόγηση της αναγκαιότητάς της.

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης

Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ