• +30 210-8833925
  • Σαριπόλου 10, 10682 Αθήνα
Ερώτηση: Σχετικά με τη συμπερίληψη του λιμένα Ιτέας στους λιμένες πρώτου ενδιαφέροντος προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ (Επαναφορά)

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ

Βουλευτής Επικρατείας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Ερώτηση προς τον

Υπουργό Οικονομικών

κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Θέμα: Σχετικά με τη συμπερίληψη του λιμένα Ιτέας στους λιμένες πρώτου ενδιαφέροντος προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ

 

                                                                                  Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου  2018

 

Αναπάντητη παραμένει μέχρι σήμερα η Ερώτησή μου (5771/22-5-2017) προς τον Υπουργό Οικονομικών με τίτλο «Συμπερίληψη λιμένα Ιτέας στους λιμένες πρώτου ενδιαφέροντος προς αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ». Το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, για αυτό το επαναφέρω με νέα Ερώτηση.

Ο Τουριστικός Λιμένας Ιτέας του Νομού Φωκίδας κατατάσσεται σύμφωνα με την υπ’ αρ. 3514.96/2/92 κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Δημοσίων Έργων και Εμπορικής Ναυτιλίας ( ΦΕΚ 440/Β/7-7-1992) στους λιμένες μείζονος ενδιαφέροντος.

 Το εμβαδό της χερσαίας ζώνης της μαρίνας Ιτέας είναι 24.700 τετραγωνικά μέτρα και της θαλάσσιας ζώνης 26.000 τετραγωνικά μέτρα, δυναμικότητας 146 ελλιμενισμένων σκαφών στη θάλασσα και 60 θέσεων στην ξηρά. Υπολείπεται μόνο ένα μέρος κτιρίων του λιμανιού που δεν έχει κατασκευαστεί. Το 2010 το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας είχε διακηρύξει δημοπράτηση του Λιμένος προς αναζήτηση επενδυτή. Ωστόσο η δημοπράτηση ματαιώθηκε με την ένταξη του τουριστικού λιμένα Ιτέας στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Παρότι ο λιμένας Ιτέας έχει πριν χρόνια χαρακτηριστεί ως λιμένας μείζονος ενδιαφέροντος δεν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα για τους λιμένες πρώτου ενδιαφέροντος προς αξιοποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

  • Για ποιο λόγο ο τουριστικός λιμένας Ιτέας δεν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους λιμένες πρώτου ενδιαφέροντος προς αξιοποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στις διακηρύξεις δημοπρατήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη; Πρόκειται να συμπεριληφθεί άμεσα;

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης

Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ